dimarts, 8 d’abril del 2008

Activitat L'hort dels avis

Què són els horts urbans?

Els horts urbans formen part d’un programa de participació de Parcs i Jardins de Barcelona, Institut Municipal, iniciat el 1997 destinat a la gent gran de la ciutat i que té com a finalitat la integració i la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes en activitats de millora ambiental. L’objectiu és disposar d’un hort urbà a cada districte.

Amb aquesta iniciativa, d’una banda, es millora la qualitat de vida dels participants, ja que es genera un teixit de noves relacions i uns canvis d’hàbits importants per afavorir la salut. Tot plegat –les noves relacions socials i el treball manual que suposa el conreu– representa uns beneficis terapèutics indiscutibles per a les persones que hi participen.

D’altra banda, mitjançant el programa d’horts urbans s’estan recuperant espais de la ciutat per a ús públic, o el que és el mateix, s’estan creant nous espais verds públics.

Els destinataris del programa d’horts urbans són les persones de més de 65 anys que estan empadronades als districtes on hi ha horts.

També és un objectiu del programa acostar les escoles al coneixement d'una realitat agrícola. Els nens d'una ciutat amb prou feines coneixen el conreu i l'obtenció de molts aliments que consumeixen, acostumats a rebre'ls d'una manera manipulada.
Actualment, als horts de les masies de Can Mestres (districte de Sants-Montjuïc) i de Can Cadena (districte de Sant Martí) es desenvolupen activitats d’educació ambiental dirigides als centres escolars.
També hi ha l'Hort del Camí de Torre Melina al Districte de Les Corts i l'Hort Sagrada Família al Districte de l'Eixample.

Parcs i Jardins va oferir a l’ELIC de Nou Barris (Equip de Llengua Interculturalitat i Cohesió Social) fer una visita a l’hort de la Casa de l’Aigua, situat a la Trinitat Nova (Nou Barris), com una activitat pilot adreçada a l’alumnat de les aules d’acollida. Dues aules d'acollida es van apuntar a fer-hi una visita.
Podeu trobar informació sobre l'activitat al Blog de l'ELIC 9 Barris: blocs.xtec.cat/licnoubarris

Si voleu més informació sobre la Xarxa d'horts urbans de Barcelona vegeu també: www.bcn.es/parcsijardins/

Etiquetes de comentaris: ,

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici